## Wednesday, June 8, 2011

### June Vacation Chap 9.2 RATE (L4) Self-Paced Learning

1. Mathematics Textbook 1B
(a) Go through Chapter 9 (p9 to p11)
(b) Attempt Exercise 9.2 Q1 to Q10.

2. ACELearning Portal: eLearning Portal
> Subject: Secondary 1 Express
> Ratio, Rate and Speed: Choose Rate

(a) Go through video lessons: Rate, Average Rate, Example 1, Example 2
Note: An email has been sent to all students via the AceLearning

qn 1
a) \$3.50
b) 72
c) 47
d) \$8
e) 4

qn 2
a) \$23
b) 920

qn 3
a)9
b)\$1.20

qn 4
a)87.5g
b)0.7g

qn 5
a)\$15
b) \$150

qn 6
a)\$22.50
b)\$450

qn 7
a) 27 litres
b) 3min

an 8
a) \$6.50
b) 25g
c) 3000g, \$19.50

qn 9
a) \$201600
b) \$4200

qn 10
a) 19.3g
b) No, it is lighter than pure gold so there's some thing missing in that cube..

2. 1. a)\$3.50
b)72
c)47
d)\$80
e)4kg
f)60g

2. a)\$23
b)\$920

3. a)9km/l
b)\$1.2

4. a)87.5g
b)0.7g

5. a)\$15
b)\$150

6. a)\$22.50
b)\$450

7. a)27l
b)3 mins

8. a)\$26
b)25g
c)3kg,\$78

9. a)\$201600
b)\$4200

10. a)19.3g
b)No,if it were pure gold it would be 34.4g heavier as calculated using the answer in 10a.

3. 1. (a) \$3.50
(b) 72 vases
(c) 47 words
(d) \$80
(e) 4kg
(f) 60g
2. (a) \$23/h
(b) \$920/week
3. (a) 9km/liter
(b) \$1.20/liter
4. (a) 87.5g/cube
(b)0.7g/cm^3 of cube
5. (a) \$15
(b) \$150
6. (a) \$22.5
(b) \$450
7. (a) 27 liters
(b) 3 min
8. (a) \$26/kg
(b) 25g/m^2
(c) 3kg, \$78
9. (a) \$201600
(b) \$4200
10. (a) 19.3g
(b) No, becuase if the cube was made from pure gold, it would weigh 154.4g but the cube weighs 120g which is lighter.

4. Question:
1a) \$3.50
1b)72 vases
1c)47 words
1d)\$80
1e)4kg
1f)60g

2a)\$23/h
2b)\$920/week

3a)9km/litre
3b)\$1.20/litre

4a)87.5g/cube
4b)0.7g/cm3

5a)\$15/ticket
5b)\$150

6a)\$22.50/m2
6b)\$450

7a)27 litres
7b)3minutes

8a)\$26/kg
8b)25g/m2
8c)\$78 and weighs 3000g

9a)\$201600
9b)\$4200/m2

10a)19.3g/cm3
10b)A pure gold cube of sides 2cm should weigh 219.3 x (2x2x2) = 154.4g but it weighs 120g so it is made of pure gold.

5. 1. a)\$3.50
b)72 vases
c)47 words
d)\$80
e)4kg
f)60g

2. a)\$23
b)\$920

3. a)9km/litre
b)\$1.20/litre

4. a)87.5g
b)0.7g

5. a)\$15
b)\$150

6. a)\$22.50
b)\$450

7. a)27 litres
b)3 minutes

8. a)\$26
b)25g
c)3kg,\$78

9. a)\$201600
b)\$4200

10. a)19.3g
b)No, A pure gold cube would weigh 154.4 g which is more than 120g

6. Q1a)\$3.50/L
b)72 vases/day
c)47 words/min
d)\$80/m2
e)4kg/m
f)69g/eggs

Q2a)\$23/h
b)\$920/week

Q3a)9km/L
b)\$1.20/L

Q4a)87.5g/cube
b)0.7g/cm3

Q5a)\$15/ticket
b)\$150

Q6a)\$22.50/m2
b)\$450

Q7a)27L/min
b)3 mins

Q8a)\$26/kg
b)25g
ci)3kg
ii)\$78

Q9a)\$201600
b)\$4200/m2

Q10a)19.3g/cm3
b)No. If it was pure gold, it would weigh 154.4g, but it weighs 120g, which is lighter, so it is not pure gold.

7. 1a) \$3.50
1b)72 vases
1c)47 words
1d)\$80
1e)4kg
1f)60g
2a)\$23/h
2b)\$920/week
3a)9km/litre
3b)\$1.20/litre
4a)87.5g/cube
4b)0.7g/cm3
5a)\$15/ticket
5b)\$150
6a)\$22.50/m2
6b)\$450
7a)27 litres
7b)3minutes
8a)\$26/kg
8b)25g/m2
8c)\$78 and weighs 3000g
9a)\$201600
9b)\$4200/m2
Q10a)19.3g/cm3
Q10B)No. the cube is 34.4 g lighter than it should be if it was pure gold

8. 1
a)\$35/l
b)72vases/day
c)47words/min
d)\$80/m2
e)4kg/m
f)69g/egg

2a)\$23/h
2b)\$920/week

3a)9km/l
3b)\$1.20/l

4a)87.5g/cube
4b)0.7g/cm3

5a)\$15/ticket
5b)\$150

6a)\$22.50/m2
6b)\$450

7a)27l/min
7b)3 minutes

8a)\$26/kg
8b)25g/m2
8c)3kg of fertilizer and it costs \$78

9a)\$201600
9b)\$4200/m2

10a)19.3g/cm3
10b)It is not made of pure gold. If it is made of pure gold, it would have weighed 154.4g instead of 120g.

9. Q1
a)\$3.50/L
b)72 vases/day
c)47words/min
d)\$80/m2
e)4kg/m
f)60g/egg

Q2
a)\$23/h
b)\$920/week

Q3
a)9km/L
b)\$1.20/L

Q4
a)87.5g/cube
b)0.7g/cm3

Q5
a)\$15/ticket
b)\$150

Q6
a)\$22.50/m2
b)\$450

Q7
a)27L/min
b)3.6min

Q8
a)\$26/kg
b)25g
c)3000g, \$78

Q9
a)\$201600
b)\$4200/m2

Q10
a)19.3g/cm3
b)It is not made of pure gold. SInce the rate of the mass of the pure gold is 19.3g/cm3, it should have weighed 154.4g. However its mass is 120g so it is not made of pure gold.

10. 1a) \$3.50/litre
1b) 72 vases/day
1c) 47 words/min
1d) \$80 /m^2
1e) 4 kg/m
1f) 60g/egg
2a) \$184 ÷ 8h = \$23/h
2b) \$184 x 5 = \$920/week
3a)9km/litre
3b)\$1.20/litre
4a)87.5g/cube
4b)0.7g/cm^3
5a)\$15/ticket
5b)\$150
6a)\$22.5/m^2
6b)\$450
7a)27 litres/min
7b)3minutes
8a)\$26/kg
8b)25g/m^2
8c) mass: 3000g cost: \$78
9a)\$201600
9b)\$4200/m^2
10a)19.3g/cm^3
10b)No, it weigh lighter than pure gold. If it is made of pure gold, it should weigh 154.4g instead of 120g.

11. 1. a)\$3.50
b)72 vases
c)47 words
d)\$80
e)4kg
f)60g

2. a)\$23
b)\$920

3. a)9km/litre
b)\$1.20/litre

4. a)87.5g
b)0.7g

5. a)\$15
b)\$150

6. a)\$22.50
b)\$450

7. a)27 litres
b)3 minutes

8. a)\$26
b)25g
c)3kg,\$78

9. a)\$201600
b)\$4200

10. a)19.3g
b)No, the pure gold cube should weigh 154.4 g which is more than 120g

12. Question 1
(a) 3.50
(b) 72
(c)47
(d)80
(e) 4
(f) 60

Question 2
(a)184 / 8 = 23
Ans: \$23/hour
(b)184 x 5 = 920
Ans: \$920/week

Question 3
(a)225 / 25 = 9
Ans: 9km/litre
(b)30 / 25 = 1.2
Ans: \$1.20 per litre

Question 4
(a)525 / 6 = 87.5
Ans: 87.5 g per cube
(b)5 x 5 = 25
25 x 6 = 150
525 / 150 = 3.5
Ans: 3.5 g per cm^3 of cube

Question 5
(a)120 / 8 = 15
Ans: \$15 per ticket
(b)15 x 10 = 150
Ans: \$150

Question 6
(a)270 / 12 = 22.5
Ans: \$22.50 per m^2
(b)22.50 x 20 = 450
Ans: \$450

Question 7
(a)9/20 x 60 = 27
Ans: 27 L per minute
(b)60 x 45 x 30 = 81 000
81000 cm^3 = 81 litres
81 / 27 = 3
Ans: 3 mins

Question 8
(a)13 x 2 = 26
Ans: \$26 per kg
(b)500 / 20 = 25
Ans: 25 g
(c)15 x 8 = 120
120 x 25 = 3000
3000g = 3 kg
26 x 3 = 78
Ans: Mass = 3000g
Cost = \$78

Question 9
(a)5 units = \$504 000
1 unit = \$100 800
2 units = \$201 600
Ans: \$201 600
(b)504 000 / 120 = 4200
Ans: \$4200 per m^2 of the apartment

Question 10
(a)3 x 3 x 3 = 27
521.1 / 27 = 19.3
Ans: 19.3 g of pure gold per cm^3
(b)2 x 2 x 2 = 8
120 / 8 = 15
No. If you calculate its mass per cm^3, it is 15 g but the mass per cm^3 for pure gold is 19.3 g. That means it is lighter. So it is not pure gold.

13. Question
1(a) \$3.5/litre
(b) 72vases/day
(c) 47words/minute
(d) \$80/m^3
(e) 4kg/m^2
(f) 60g/egg

Question 2 :
(a)\$23/hour
(b)\$920/hour

Question 3 :
(a) 9km/litre
(b) \$1.2/litre

Question 4 :
(a) 87.5g/cube
(b) 0.7g/cm^3 of cube

Question 5 :
(a)\$15/ticket
(b)\$150

Question 6 :
(a) \$22.5/m^2
(b) \$450

Question 7 :
(a)27litres/minute
(b)3 minutes

Question 8 :
(a)\$26/kg
(b)25g
(c)3000g \$78

Question 9 :
(a)\$201600
(b)\$4200/M^2

Questions 10 :
(a)19.3g/cm^3
(b)No it is not pure gold. Because if it was Pure Gold the mass per each cm^3 would be 19.3g but for this gold cube the mass per each cm^3 is 15g and so it is not Pure Gold

14. Q1
(a) \$3.50/litre
(b) 72vases/day
(c) 47words/minute
(d) \$80/m^2
(e) 4kg/m
(f) 60g/egg

Q2
(a)\$23/hour
(b)\$920/week

Q3
(a) 9km/litre
(b) \$1.20/litre

Q4
(a) 87.5g/cube
(b) 0.7g/cm^3

Q5
(a)\$15/ticket
(b)\$150

Q6
(a) \$22.5/m^2
(b) \$450

Q7
(a)27litres/minute
(b)3 minutes

Q8
(a)\$26/kg
(b)25g/m^2
(c)mass=3kg cost=\$78

Q9
(a)\$201600
(b)\$4200/m^2

Q10
(a)19.3g/cm^3
(b)mass-> 15g/cm^3
The mass per cubic centimetre for that cube is lighter than that of the cube made of pure gold, therefore, it is not pure gold.

15. Q1
a)\$3.50
b)72 vases
c)47 words
d)\$80/m^2
e)4kg/m
f)60g/egg
Q2
a)\$23/h
b)\$920/week
Q3
a)9km/litre
b)\$1.2/litre
Q4
a)87.5g/cube
b)125cm^3
Q5
a)\$15/ticket
b)\$150
Q6
a)\$22.50/m^2
b)\$450
Q7
a)27l/minute
b)3 minutes
Q8
a)\$26/kg
b)25g
c)Mass: 3000g
Cost:\$78
Q9
a)\$201600
b)\$4200/ms
Q10
a)57.9g
b)Mass of 2nd cube= 15g/cm^3
The second cube weighs much lighter than the original cube made of pure gold, so the cube is therefore not made of pure gold.